Check! Zo kies je goede WordPress hosting

Gepost door om 10:02

Dacht je dat je alles voor elkaar hebt, moet je ook hosting regelen en betalen voor je nieuwe WordPress website. Nog meer keuzes. In dit blog hebben we een aantal zaken voor je op een rij gezet. Zo weet je precies waar je op moet letten voor goede WordPress hosting.

Verschillende hostingpakketten per CMS

Ooit begon het als systeem om blogs te publiceren, maar inmiddels is WordPress uitgegroeid tot zeer populaire website en webshop software. Het contentmanagementsysteem (CMS) is snel, licht en voor een deel gratis te gebruiken. Een website is dus eenvoudig te maken met WordPress, maar dan moet het CMS wel eerst worden geïnstalleerd op een hostingpakket. Een goed pakket, want je zit natuurlijk niet te wachten op een instabiele, niet-werkende website.

5 punten van aandacht bij WP hosting

  1. Stabiliteit

Het idee van je nieuwe website is natuurlijk dat die snel inkomsten voor je genereert. Of dat nu is via verkoop, offertes of contactaanvragen. Als de website dan opeens een paar dagen offline is, trek je de haren uit je hoofd van frustratie. Een stabiel hostingpakket met een goede uptime is dus erg belangrijk.

  1. Service

En daarmee komen we bij punt 2. De service van de hostingprovider. Klantvriendelijkheid en snelheid blijken bij veel grote hostingbedrijven nogal problematisch. Een uur (betaald) aan de telefoon hangen bij een klantenservice voor een probleem dat dan nog steeds niet is opgelost, lijkt heel normaal. Maar dat is het niet. Kies dus een provider die je gewoon kunt bellen. Gratis.

  1. Servers in eigen beheer

Ook zo fijn: van het kastje naar de muur worden gestuurd als je website opeens offline is. De webdesigner wijst naar het hostingbedrijf, en die wijst terug naar de webdesigner. Of naar het buitenland, waar de servers staan. Daar heb je geen zin in, je wilt een oplossing. Kies daarom bij voorkeur voor een bedrijf dat de servers en back-ups in eigen beheer heeft en je direct helpt bij problemen. En die gaan een keer komen, gegarandeerd. Het blijft techniek.

  1. Hoeveelheid data

Afhankelijk van het soort website dat je bouwt, heb je andere hosting nodig. Gaat het om een grote, zware website voor zakelijk gebruik? Dan heb je niet genoeg aan 5 GB dataruimte en 25 GB dataverkeer. Voor een kleine zelfstandige is dat juist weer prima. Let dus onder andere op:

  • Aantal e-mailadressen
  • Datatverkeer
  • Databases
  • Mailboxen en ruimte per mailbox
  1. Back-ups en beveiliging

Om een website veilig, stabiel en werkend te houden, zijn regelmatige back-ups en updates van de beveiliging noodzakelijk. Niet alleen de website zelf heeft updates nodig, ook de plug-ins moet goed worden beveiligd omdat het al snel zwakke ingangen worden voor kwaadwillenden. Veel webdesigners die ook hostingpakketten aanbieden, regelen ook de beveiliging en back-ups voor je. Zo heb je nergens meer omkijken naar.

Kosten voor goede WordPress hosting

Goedkoop is duurkoop. Dat geldt voor veel dingen en ook voor goede WordPress hosting. Toch hoef je echt niet krom te liggen voor een stabiele en goed werkende website. Al vanaf ongeveer €7 per maand vind je een goed hostingpakket voor een kleine website. Voor een grotere website moet je denken vanaf ongeveer €10 per maand. Daar komen de kosten voor je domeinnaam nog bij, gemiddeld zo’n €5 tot €15 per jaar.

WordPress website en hosting bij Live in Five

Ben je zelf nog op zoek naar goede WordPress hosting? Bekijk dan eens de mogelijkheden bij Live in Five. Je kunt zelf je hosting regelen en dus ook zelf voor de back-ups en beveiliging zorgen, of je kiest voor een zorgeloos pakket waarbij alles voor je wordt geregeld.

Succes met je nieuwe website! We helpen je graag bij de bouw of met de hosting als je er zelf niet uitkomt.

Bekijk hostingpakketten

Reageer op dit artikel

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd, velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.