Let hierop bij het kiezen van hosting!

Gepost door om 16:23

Een website voor je bedrijf is bijna onontbeerlijk. Het wordt steeds eenvoudiger om zelf een website te maken met handige content management systemen als WordPress en Drupal. Content en uiterlijk van de site maken de pagina aantrekkelijk. Maar minstens zo belangrijk is de server waarop je jouw website onderbrengt: het fundament van de site. Gebruik de hosting tips en Zorg dat je direct de juiste webhost kiest, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

De juiste webhosting kiezen is minder eenvoudig dan het lijkt. Terwijl het wel een cruciale beslissing kan zijn. Op de server van een webhost huur je een ruimte voor je website. De hostingprovider beheert de server voor je en zorgt dat de site veilig en bruikbaar is. Als de server uit de lucht is, kan dit je bezoekers én omzet kosten. De webhost moet dus betrouwbaar zijn. Als het gaat om aanbieders is er keuze te over, waardoor het soms lastig is om door de bomen het bos te zien.

Hosting tips

Een webhost kiezen, is als het huren van een huis. Voordat je een huurcontract tekent, wil je zeker weten dat de huisbaas betrouwbaar is. Dat hij snel en moeiteloos mankementen in de woning repareert en dat hij duidelijk is over jouw rechten en plichten. Een aantal handige tips om de juiste website hosting te kiezen:

Weet wie je voor je hebt

De eerste indruk telt. Oogt de website professioneel? Kun je alle benodigde informatie vinden? Heeft de webhost een KvK-nummer en een BTW-nummer? En, ook niet onbelangrijk: staan de contactgegevens van de host op dit site? Een goede webhost is 24/7 bereikbaar. Bij een storing op de server moet hij direct in actie kunnen komen. Probeer of de telefoonnummers op de site juist zijn en grijp dan meteen je kans om wat vragen te stellen. Zo ontdek je gelijk of de host goede service biedt.

Nederlandse servers

Wil je een snelle site? Dan mag deze hosting tip niet ontbreken! Kies voor een webhost waarvan de servers in Nederland staan. Als jouw website bedoeld is voor Nederlandse bezoekers, komt dit de snelheid enorm ten goede. Veel servers staan in de Verenigde Staten, daarom is het verstandig om altijd even de serverlocatie na te gaan. Als het goed is, staat dit op de website van de host.

Lees altijd de voorwaarden

Weet waar je aan begint, voordat je met een webhost in zee gaat. Lees daarom altijd de voorwaarden, zodat er later geen onduidelijkheden ontstaan over de hoeveelheid dataverkeer die je tot je beschikking hebt. Let op: onbeperkt dataverkeer bestaat niet, wat de host ook zegt. Ook een “fair use policy” is onvoldoende. Zorg dat je precies weet hoeveel gigabite dataverkeer je met je site mag genereren. Een handige hosting tip: ga na of je gemakkelijk over kunt stappen naar een breder pakket met meer dataverkeer of webruimte.

Al doende leert men… van andermans ervaringen

Internet is dé plek om ervaringen over diensten of producten te delen. Ga online en onderzoek wat andere hostinggebruikers hebben ervaren.

Ben je op zoek naar een geschikte webhost? Of wil je meer hosting tips? Live in Five denkt graag met je mee. Bekijk de website voor de mogelijkheden of neem contact op.

Reageer op dit artikel

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd, velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.