5 simpele tips voor een vindbare website

Gepost door om 12:59

Een website kan nog zo mooi zijn; als niemand hem vindt dan heb je er weinig aan. Met je website wil je iets bereiken. Je bedrijf laten zien bijvoorbeeld. Of interactie met je doelgroep aangaan en nieuwe klanten trekken. Met de vijf tips uit dit blog heb jij snel een vindbare website!

  1. Zorg voor een technisch optimale en vindbare website

Google hanteert tal van ranking-factoren die bepalen hoe hoog of laag een website in de zoekresultaten wordt geplaatst ten opzichte van concurrenten. De algoritmes die daarvoor worden gebruikt, blijven natuurlijk zoveel mogelijk geheim om misbruik te voorkomen. Maar na iedere update van Google worden in de loop der tijd wel weer zaken bekend die van belang zijn voor een vindbare website. En sommige factoren veranderen niet snel. Een aantal technische aspecten die erg belangrijk zijn om hoger te gaan scoren in Google zijn:

  • Een snelle laadtijd van de website
  • De website moet responsive zijn (zich aanpassen aan mobiele telefoons en tablets)
  • Een XML-sitemap om de zoekmachines te helpen
  • Indelen van de juiste zoektermen per pagina
  • Linkbuilding (waardevolle links van en naar jouw website zorgen voor een hogere ranking in de zoekmachines.)
  1. Bouw links op voor een vindbare website

Staat de technische fundering van je website stevig? Dan is het zaak om de site ook aan te melden bij externe websites; linkbuilding. Denk bijvoorbeeld aan Google Mijn Bedrijf, startpagina’s, de telefoongids en social media. Op die manier bouw je links op en werk je aan de naamsbekendheid van je bedrijf. 

  1. Laat SEO-teksten schrijven

SEO-teksten zijn teksten die zo worden geschreven dat ze zorgen voor een meer vindbare website. Op basis van een analyse van zoektermen en een juiste indeling van de zoektermen binnen je pagina’s, richten de teksten zich heel specifiek op de zoekterm die voor jouw bedrijf belangrijk is. Op die manier is voor Google al heel snel duidelijk waar jouw pagina’s over gaan en scoor je hoger in de zoekresultaten. Sommige bedrijven schrijven hun website teksten zelf, maar Live in Five raadt aan dit te laten doen door een SEO-tekstschrijver. SEO-teksten schrijven is echt een vak apart en voor een betaalbaar bedrag kun je dit laten doen door een expert. Zo wordt je website absoluut beter vindbaar.

  1. Optimaliseer ook de afbeeldingen

Een klein tipje voor een vindbare website: mensen zoeken in Google niet alleen op tekst, maar ook op afbeeldingen. Maak daar gebruik van en zorg dat de bestandsnamen van je afbeeldingen aansluiten bij de zoektermen van je webpagina’s.  Dat geldt dus ook voor je logo en de afbeeldingen die je bijvoorbeeld plaatst bij blogs.

  1. Schrijf zakelijke blogs of laat ze schrijven

Zakelijke blogs die zijn geoptimaliseerd voor SEO – ook wel SEO-blogs genoemd – zijn een perfecte strategie om op lange termijn aan de vindbaarheid van je website te werken. De meeste websites hebben grofweg zo’n vier tot acht webpagina’s, wat betekent dat je dus ook maar vier tot acht zoekwoorden kunt gebruiken voor een vindbare website. Tenzij je SEO-blogs schrijft die zich ook steeds op één onderwerp focussen. Dit kun je doen zo vaak je wilt en op die manier kun je in de loop der tijd dus op veel meer zoekwoorden gevonden worden.

Ook hier geldt: laat de blogs schrijven als je dit zelf niet kunt of er geen tijd voor hebt. Al voor lage maandelijkse tarieven laat je perfecte SEO-blogs schrijven en geef je jouw website op lange termijn een flinke vindbaarheids-boost.

Laat je een nieuwe WordPress website bouwen bij Live in Five? Dan voldoet je website uiteraard aan alle technische eisen die Google stelt voor een vindbare website. Heb je al een website? Dan kun je bovenstaande punten laten optimaliseren door je webdesigner om beter te gaan scoren in de zoekresultaten. Natuurlijk kun je dit ook zelf doen, of contact opnemen met Live in Five als je nog geen goede webdesigner hebt. Wil je een WordPress website laten bouwen en heb je ook interesse in SEO-teksten of zakelijke blogs? Webdesigner Live in Five werkt samen met een ervaren SEO-tekstschrijver en SEO-blogger, waardoor je in één keer alle aspecten van een vindbare website uit handen kunt geven. Natuurlijk tegen scherpe tarieven! Bekijk alle diensten van Live in Five.

Reageer op dit artikel

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd, velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.