Maak deze SEO-fouten niet!

Gepost door om 13:12

Waar het voorheen voldoende was om veel zoekwoorden op je website te gebruiken, is er tegenwoordig veel meer voor nodig om bovenaan de zoekresultaten van Google te komen. Er zijn ontzettend veel punten waarop Google een website beoordeelt. In de prachtige infographic die Frankwatching aanhaalt in een blog, zijn de 26 meest voorkomende SEO-fouten aangegeven. Wij zullen hier een aantal van bespreken.

Veelvoorkomende SEO-fouten

  • Geen aandacht schenken aan de snelheid van je website. Tegenwoordig is snelheid erg belangrijk, niemand zit meer te wachten op een langzame website. Lees meer over het belang van een snelle website in onze blog hierover.
  • Veel en irrelevante content plaatsen. Wanneer je content op je website plaatst, is het belangrijk om voor kwaliteit te kiezen, en niet voor kwantiteit. Zorg ervoor dat de content aansluit bij de interesses en behoeftes van je doelgroep. Zorg ervoor dat teksten goed in elkaar zitten en interessant en relevant zijn. De kwaliteit van je teksten wordt voor Google steeds belangrijker. Plaatst de belangrijkste content bovenaan je pagina en gebruik pakkende titels met trefwoorden.
  • Kwalitatief slechte backlinks gebruiken. Het gaat er niet meer om hoeveel links naar jouw website verwijzen, maar om de kwaliteit van deze links. Het is beter om te kiezen voor een paar links van hooggewaardeerde websites (hoge positie in Google) te hebben, dan veel links van sites met een lage waardering.
  • Geen of slechte afbeeldingen gebruiken. Goed gebruik van afbeeldingen op je website maakt je pagina overzichtelijker en je tekst prettiger om te lezen. Maar met afbeeldingen kun je ook scoren bij Google! In onze blog over het hoger scoren in Google Images kun je lezen hoe dit werkt.
  • Afwezigheid van social media. Wanneer je helemaal geen gebruik maakt van social media, en hier dus ook niet naar linkt op je website, kun je hier ook niet mee scoren bij Google. Social media wordt steeds belangrijker bij SEO. Heeft je pagina op social media veel likes? Dan krijgt je website een hogere waardering. Zorg er dus voor dat je genoeg en relevante content plaatst, en ook reageert op berichten van je fans.

Zijn er dingen die je wil veranderen aan je website? Let er dan wel op dat je aanpassingen gefaseerd doorvoert. Het is niet slim om zomaar heel veel content aan te passen of te verwijderen, dit kan namelijk juist averechts werken voor je positie in Google. Wil je meer informatie over SEO-optimalisatie? Of wil je het liefst een nieuwe website laten maken? Neem dan contact op met Live in Five, en laat je adviseren door onze professionals.

Reageer op dit artikel

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd, velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.