Checklist voor een nieuwe website

Gepost door om 11:26

Denk je aan een (nieuwe) website voor je bedrijf? Tegenwoordig kan je eigenlijk niet meer zonder. Maar maak niet zomaar een website of geef niet zomaar een opdracht om er eentje te laten maken. Ga er eens goed voor zitten en doorloop deze checklist voordat je gaat voor een website.

✔ Bepaal het doel van je website

Zet voor jezelf goed op een rijtje waarom een website nodig is. Wil je met je website je bezoekers alleen informeren? Of wil je dat eventuele klanten online jouw producten of diensten kunnen bekijken of zelfs kopen? Hoe je website eruit komt te zien en wat er mogelijk is, is afhankelijk van het doel dat jij voor ogen hebt voor jouw website.

✔ Bepaal de functionaliteiten van je website

Wanneer je het doel voor je website helder hebt, kan je gaan bedenken waar je website aan moet voldoen. Wat voor functies heb je nodig op je website, hoe groot moet de website worden. Een informatieve website heeft bijvoorbeeld minder nodig dan een webshop waar klanten aankopen kunnen doen.

✔ Bepaal het uiterlijk van je website

Nadat er duidelijk is wat je website moet kunnen, kun je gaan nadenken over het uiterlijk van je website. Wil je een klassieke website of juist een moderne? Welke kleuren wil je gebruiken? Waarmee wil je je website invullen? Heb je al een huisstijl voor je bedrijf? Dan kan je dit doorvoeren op je website.

✔ Bepaal hoe je de website gaat maken

Wanneer het voor jezelf duidelijk is wat voor website je wil, kan je gaan bedenken of je de website zelf gaat maken of een website laat maken. Heb je wat technische kennis over websites maken? Dan kan je kiezen voor een mooie template, en deze zelf personaliseren en invullen. Wil je je hier niet aan wagen, kan je er natuurlijk voor kiezen om een website te laten maken door een webdesign bureau. Dan wordt de website geheel naar jouw wensen gemaakt, en heb jij er bijna geen omkijken naar.

✔ Bepaal waar je de website laat maken

Wanneer je ervoor kiest om een website te laten maken, moet je opzoek naar een geschikte webdesigner. En dat is nog niet zo makkelijk. Het aanbod is groot en onoverzichtelijk. Vaak is het onduidelijk wat een bedrijf kan, wat het gaat kosten en hoe lang het gaat duren. Wanneer je kiest voor Live in Five uit Alkmaar, is dit allemaal helder en vooraf vastgesteld. Voor tips voor het kiezen van een goed webdesign bureau, kan je onze blog over de meest gemaakte fouten bij het laten maken van een website lezen.

Dankzij meer dan 20 jaar ervaring in webdesign, kan Live in Five professioneel advies bieden bij de punten in deze checklist. Daarnaast biedt Live in Five uitstekende service en betaalbare kwaliteit. Kortom: een website die echt bij jouw bedrijf past.

Reageer op dit artikel

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd, velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.