Homepage optimalisatie: 4 slimme tips

Gepost door om 11:07

De homepage is het visitekaartje van je website. In de meeste gevallen komen jouw bezoekers binnen op de homepage, waar ze gelijk oordelen of ze op jouw website willen blijven of niet. Een goede eerste indruk is dus heel belangrijk. En hiervoor is de gebruiksvriendelijkheid van jouw homepage erg belangrijk. Maar wat is er dan nodig voor een goede gebruiksvriendelijke homepage? Volgens het artikel van NNgroup over homepage optimalisatie zijn er maar liefst 113 manieren om je homepage gebruiksvriendelijk te maken. Wij zullen het hier houden bij de 4 belangrijkste tips.

Wees duidelijk

Bezoekers van jouw website hebben een bepaald doel voor ogen. De willen gemakkelijk en zo snel mogelijk het juiste product of de juiste informatie vinden. Duidelijkheid op je homepage is hiervoor erg belangrijk. Het moet in één oogopslag duidelijk zijn wat jij als bedrijf doet en wat je bezoekers op jouw website kunnen. Denk hierbij dus aan een goede naam, een mooi logo en een heldere omschrijving. Zorg ervoor dat de vormgeving van je website herkenbaar en aantrekkelijk is. Met een duidelijke homepage kunnen de bezoekers van jouw website gemakkelijk hun doel bereiken.

Overzichtelijke pagina

Naast duidelijkheid is het voor een homepage (en eigenlijk voor je gehele website) ook belangrijk dat deze overzichtelijk is. Zorg voor een goede navigatie en een opvallende en zichtbare zoekfunctie. Geef de belangrijkste taken op je homepage een prominente plek, en geef ze een opvallend design. Zo kom je je bezoekers tegemoet, en wordt je homepage overzichtelijker. Let er wel op dat je niet te veel opvallende buttons of acties op je homepage plaatst, want dan trekt niets de aandacht meer.

Content optimaliseren

Met content (bijvoorbeeld teksten, foto’s of video’s) wil je jouw homepage zo aantrekkelijk mogelijk maken. De juiste content kan expertise uitdragen en de bezoeker vertrouwen geven, waardoor hij of zij geïnteresseerd blijft of raakt. De juiste content kan ook je vindbaarheid in Google vergroten. Google houdt van nieuwe en SEO-geoptimaliseerde teksten. Plaats dus regelmatig blogs op je website en laat professionele SEO-teksten schrijven. Zo maak je grotere kans op hoog in de zoekresultaten van Google te komen.

Responsive webdesign

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder onze smartphones. We doen er steeds meer mee, van het opzoeken van informatie tot het doen van aankopen. Ook tablets zijn de laatste tijd populairder geworden. Waar het voorheen nog niet heel belangrijk was dat een website ook gebruiksvriendelijk was voor smartphones en tablets, is dit nu niet meer te negeren. Wanneer jouw website niet responsive is, en dus niet goed toegankelijk is via smartphones en tablets, heeft dit vele nadelen. Meer hierover kan je lezen in onze blog over het belang van responsive webdesign.

Wil jij ook een professionele website laten maken met een goede en aantrekkelijke homepage? Een website die bezoekers aantrekt en ze daar ook houdt? Kies dan voor de prachtige templates en uitstekende service van Live in Five.

Reageer op dit artikel

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd, velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.