Interactieve interactie? Doen!

Gepost door om 15:00

Interactie met klanten is erg belangrijk. Op social media, zoals Facebook en Twitter, zie je dat bedrijven en klanten veel met elkaar in contact komen, terwijl er op de website nauwelijks tot geen interactie plaatsvindt. En dat is zonde, want met een meer interactieve website kan je ervoor zorgen dat een bezoeker langer op je website blijft hangen.

Interactieve features op je website

Om je website interactiever te maken, kun je ervoor kiezen om een aantal interactieve toepassingen toe te voegen. Zo is een drop-down-menu een makkelijke en leuke manier om onderliggende pagina’s te ontdekken en het bedrijf te leren kennen. Interactieve video’s zijn ook een leuke feature om toe te voegen aan je website. Wanneer je een filmpje plaatst, wil je namelijk niet alleen dat je bezoekers op het filmpje klikken, maar je wilt hun aandacht ook behouden. Je kan bijvoorbeeld klikbuttons in je filmpje plaatsen die leiden naar meer informatie over een product, aanvullende informatie bieden in het filmpje en banners in het filmpje plaatsen die linken naar de relevante subpagina’s op je website. Zorg er wel voor dat de toepassingen die je plaatst niet te moeilijk zijn voor je bezoekers, maar dat het meteen duidelijk is wat ze ermee kunnen. Een goede interactieve toepassing heeft een duidelijke functie en zorgt ervoor dat je website gebruiksvriendelijk blijft.

Interactie met je bezoekers

Er zijn vele manieren om in contact te komen met de bezoeker van je website, zonder dat je ze moet doorverwijzen naar social media. Zo kan je regelmatig een blog schrijven, waarbij je de lezers een mogelijkheid geeft tot reageren. Ook kan je een forum op je website plaatsen, waar bezoekers vragen kunnen stellen en jij deze kunt beantwoorden. Dit zorgt voor interactie, en biedt de mogelijkheid voor bezoekers om vragen van anderen en reacties hierop te lezen. Hiernaast is het erg slim om recensies te plaatsen op je website. Geef je klanten een mogelijkheid om een recensie te schrijven over jouw bedrijf, product of dienst, en plaats deze op je pagina. Dit zorgt voor vertrouwen en biedt de bezoekers van je website de mogelijkheid een beter oordeel te vellen over jouw bedrijf. Wees niet bang om slechte recensies op je website te plaatsen. Let er wel op dat je op alle recensies (positief en negatief) goed reageert, om te voorkomen dat je een slechte reputatie krijgt.

Over het algemeen gaat het er om dat je een beleving creëert voor je bezoekers en ze actief bezig te laten zijn. Je bezoeker moet zich op zijn of haar gemak voelen en het gevoel krijgen vaker op je website te willen komen. Overval je bezoekers niet met allerlei buttons, blogs, social media en chatfuncties, maar houd in gedachten wat je wilt bereiken en hoe je bezoekers hier tegenaan kijken.
Heb je hier hulp bij nodig of geef je het liever uit handen? Kies er dan voor om een website te laten maken door Live in Five, een professionele webdesigner uit Alkmaar met meer dan 20 jaar ervaring.

Reageer op dit artikel

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd, velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.