Responsive webdesign: goed online

Gepost door om 16:21

Responsive webdesign – je hebt er vast wel eens van gehoord. Responsive webdesign betekent dat een website zich automatisch aanpast aan het apparaat waarop de website wordt bezocht, of dit nou een desktop, een tablet of een smartphone is. Vooral deze laatste, de smartphone, is de laatste tijd heel belangrijk geworden. Door responsive webdesign wordt de content op de website automatisch aangepast aan het kleinere scherm, en is de website dus gebruiksvriendelijker voor smartphones.

Belang van responsive webdesign

Maar waarom is dat nou zo belangrijk? Tegenwoordig gebruiken we onze smartphones steeds vaker. Voornamelijk voor sociale doeleinden en vermaak, maar ook voor verschillende andere dingen. Zo gebruiken we onze smartphone voor oriëntatiedoeleinden, het opzoeken van informatie, en zelfs voor het doen van aankopen. Kortom: een website moet goed werken op smartphones.

Scoren bij Google

En dit heeft Google ook in de gaten. Wanneer je website responsive is, en dus goed werkt op smartphones, heeft dit positieve invloed op je SEO-score (vindbaarheid in Google). Er zit zelfs een ‘mobile first’ index aan te komen, waarbij Google alleen nog maar indexeert op je mobiele website, en niet de desktopversie. Wanneer je website dus niet responsive is, is het niet alleen onhandig voor je bezoekers, maar scoor je ook nog eens lager in Google.

Reden genoeg om te zorgen voor een goed responsive design, toch? Dat vinden wij bij Live in Five ook! Bij ons kan je een professionele website laten maken, met een prachtige responsive template die je volledig naar wens kan laten aanpassen.
W
il je meer weten over responsive webdesign? Lees dan dit artikel van Frankwatching over ontwikkelingen en handige tips.

Reageer op dit artikel

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd, velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.