Tips voor een aantrekkelijke en succesvolle website

Gepost door om 15:51

Yes! Je hebt de knoop doorgehakt! Je gaat een website laten maken voor jouw bedrijf. Want zeg nou eerlijk, een bedrijf met een verouderde website is eigenlijk geen optie meer. Het eerste waar je dan aan gaat denken, is hoe jouw website eruit moet komen te zien. Dat is heel logisch, want je hebt vast al een bepaald idee voor ogen. Maar een mooi idee is niet genoeg voor een succesvolle website. Je wil namelijk dat jouw website zo veel mogelijk bezoekers trekt, en dat ze je website niet meteen weer verlaten. Je wil de aandacht van je bezoekers trekken en hun interesse behouden, ze een verhaal vertellen, ze iets verkopen. Hiervoor is een website nodig die in alle opzichten aantrekkelijk is. Maar hoe zorg je daar dan voor?

Eerste indruk telt

In veel situaties telt de eerste indruk – ook bij websites. Wanneer een bezoeker geen goede eerste indruk heeft van jouw website, is de kans groot dat hij of zij er snel weer weg is. En dat wil je natuurlijk niet, je wil bezoekers zo lang mogelijk op jouw website houden. Gelukkig zijn er een aantal dingen waar je op kan letten, zodat iedere bezoeker jouw website aantrekkelijk vindt. Vanzelfsprekend is het uiterlijk van de website belangrijk voor een positieve eerste indruk. Zorg ervoor dat jouw website een mooi grafisch design heeft. Laat een mooi en herkenbaar logo ontwerpen, en laat de website in jouw huisstijl passen. Ook helpen professionele afbeeldingen en foto’s bij het maken van een goede eerste indruk. Zorgvuldig gekozen afbeeldingen trekken de aandacht van je bezoekers en dragen bij aan de professionaliteit van jouw website.

Functionaliteit boven mooi

Maar met alleen een mooie website kom je er niet. Een mooi ontwerp, met paginavullende foto’s of hippe, bewegende banners, is niet genoeg. Je website moet namelijk ook functioneel zijn. En het is lang niet altijd zo dat een mooie website ook meteen een functionele website is. Maar waar moet je dan aan denken bij een functionele website? Ten eerste is het ontzettend belangrijk dat jouw website responsive is. Dat wil zeggen dat jouw website zich automatisch aanpast aan het apparaat waarop de website wordt bekeken. Websites worden tegenwoordig steeds meer via mobiele telefoons en tablets bezocht, en dus moet jouw website hier goed geschikt voor zijn. Ook is het belangrijk dat jouw website een duidelijke menu-structuur heeft, zodat de bezoeker precies weet waar hij of zij zich bevindt. Als laatste moet tegenwoordig alles snel, sneller, snelst. En dan is niets zo vervelend als een trage website. Een goede stap om jouw website sneller te laten werken, is om over te stappen naar een betere hosting met een snellere server. Wanneer je ervoor kiest om jouw website te laten maken door Live in Five, wordt er gezorgd dat jouw website functioneel is, en dus hoog scoort op alle bovenstaande factoren!

Je investering terugverdienen

Je kiest er natuurlijk niet zomaar voor om een website te laten maken. Jouw website wil je als een visitekaartje laten werken, maar het moet ook wat opleveren. Om je investering in een mooie en goede website terug te kunnen verdienen, moet je website aan een aantal eisen voldoen. Zo is er al genoemd dat het heel belangrijk is dat jouw website een goede snelheid heeft, responsive is, en een duidelijke structuur en indeling heeft. Maar dit is niet voldoende om jouw investering te kunnen terugverdienen, want je wil natuurlijk zo veel mogelijk bezoekers naar jouw website trekken. En hiervoor moet jouw website goed vindbaar zijn in Google. Door je website technisch en tekstueel te laten optimaliseren, zal je hoger scoren in Google, waardoor de juiste bezoekers op jouw website terecht komen. Ook wil je dat de conversie (het omzetten van een bezoek naar een bepaald doel als bestellen of betalen) op jouw website zo hoog mogelijk ligt, zodat jouw website meer oplevert dan dat hij kost. Dit kan je onder andere doen door duidelijke en slimme buttons te gebruiken en te zorgen voor goede en overzichtelijke content. En dit is nog niet eens alles, er is veel nodig voor een mooie, functionele en succesvolle website…

Heb je geen idee hoe je dit allemaal voor elkaar moet krijgen? Geschrokken van alles wat bij het maken van een website komt kijken? Maak je geen zorgen! Wanneer je ervoor kiest om je website door de webdesigners van Live in Five te laten maken, wordt dit allemaal tot in de puntjes voor je geregeld.

Reageer op dit artikel

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd, velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.