Website laten maken: de 7 meest gemaakte fouten

Gepost door om 10:48

Het is zo ver, je wilt een (nieuwe) website laten maken voor je bedrijf. Maar waar ga je die dan laten maken? Voor welk webdesign bureau kies je? En wat voor website wil je eigenlijk? Wanneer je begint aan de zoektocht naar de beste webdesigner voor jouw website, kom je al gauw ontzettend veel verschillende bureaus tegen. Hoe kies je uit al die opties nou de beste voor jou? Hieronder kan je lezen wat de grootste valkuilen zijn bij het laten maken van een website, en waar je dus op moet letten.

  1. Kiezen voor de allergoedkoopste aanbieder

Een website laten maken hoeft niet duur te zijn. Sommige webdesigners bieden al een volledige website aan voor minder dan 200 euro. Maar let op! Vaak zijn dit slordige designs, weet je van tevoren niet precies wat je krijgt, duurt het lang voordat jouw website online staat en is de website verre van functioneel. Maar ook bij een duurdere aanbieder is dit ook niet altijd het geval. Let daarom goed op wat je krijgt en maak duidelijke afspraken over wanneer jouw website wordt opgeleverd. Zorg ervoor dat je je website laat maken door een webdesigner die in alles transparant en helder is. Zo weet je precies wat je allemaal krijgt en wat de kosten zijn.

  1. Kiezen voor een piepjong bureau

Bij de zoektocht naar een geschikte webdesigner kom je vele bureaus tegen. De een nog hipper dan de andere, met mooie websites en nog mooiere beloftes. Dit is allemaal heel verleidelijk en interessant, maar vaak willen deze jonge bureaus alleen maar snel geld verdienen. Snel een website online, geld vangen, en er verder zo min mogelijk naar omkijken. Maar daar heb je natuurlijk niet zo veel aan. Wanneer je een website laat maken, wil je ook een heldere en professionele service. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een bureau met veel ervaring in het maken van WordPress websites. Live in Five heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het MKB, en weet dus precies wat jouw bedrijf allemaal nodig heeft. Naast het maken van een mooie en functionele website, kan je bij Live in Five rekenen op de beste service en professioneel advies.

  1. Niet weten wat je wilt

Wanneer je ervoor kiest om een website te laten maken, is het slim om eerst zelf een idee te hebben van wat je nou eigenlijk zou willen. Schrijf het op, maak schetsen, verzin hoe jij je website eruit wilt laten zien. Op deze manier kan jij duidelijk vertellen wat jouw wensen zijn en wat je nodig hebt. Doe je dit niet, is de kans groot dat je achteraf niet helemaal tevreden bent met wat er voor je is gemaakt. Ook kan het zijn dat, wanneer je zelf niets hebt bedacht, je je snel dingen laat aanpraten. Overbodige extra’s, een design die je eigenlijk niet wilt, extra kosten… En dat wil je natuurlijk niet! Zorg er dus voor dat je je goed voorbereid, zodat jij precies kan laten maken wat jij voor ogen hebt.

  1. Slechte hosting afsluiten

Een grote valkuil bij het laten maken van een website is de keuze voor een hostingaanbieder. Wanneer je kiest voor de allergoedkoopste aanbieder, is de kans groot dat je slechte service krijgt. Bekijk goed wat je allemaal krijgt bij een hostingpakket, en zorg ervoor dat je kiest voor een hostingaanbieder die gespecialiseerd is in WordPress hosting. Daarbij is het slim om hosting af te sluiten bij hetzelfde bedrijf dat ook je website heeft gemaakt. Op die manier heb je alles onder één dak, en weet je bij wie je moet zijn wanneer er iets mis gaat. Meer tips en advies over hosting kun je vinden in onze hostingblogs.

  1. Onprofessionele foto’s gebruiken

Het gebruik van foto’s maakt je website aantrekkelijk en helpen mee aan de uitstraling van de website. Het eerste wat bezoekers zien op jouw website, zijn de foto’s. Zorg er dus voor dat je mooie en professionele foto’s gebruikt op je website. Gebruik niet zomaar een plaatje, maar laat deze goed bij de pagina en de rest van de afbeeldingen passen. Wanneer je de foto’s op jouw website niet zorgvuldig uitzoekt, kan dit negatieve invloed hebben op de indruk die bezoekers krijgen van de website. Voor meer tips over waar je op moet letten, wat je vooral niet moet doen en waar je mooie en professionele foto’s kan vinden, kan je onze blog hierover lezen.

  1. Slechte teksten plaatsen

Wanneer je een mooie, goedwerkende website hebt, is dat natuurlijk erg leuk en aantrekkelijk. Maar hoe zorg je er dan voor dat de juiste bezoekers op jouw website komen? Daarvoor wil je zo goed mogelijk scoren in Google. Hoe hoger je in de resultaten voorkomt, hoe meer gerichte bezoekers je kan verwachten op je website. En de manier waarop je hoger kan scoren bij Google, is aan de hand van SEO-geoptimaliseerde webteksten, oftewel teksten die speciaal zijn geschreven om de vindbaarheid in Google te vergroten. Het schrijven van deze teksten is een vak apart. Daarom is het aan te raden om SEO-teksten te laten schrijven door een ervaren tekstbureau. Ook hiermee kunnen wij je bij Live in Five mee helpen.

  1. Geen research doen

Het is belangrijk om je van tevoren in te lezen in het laten maken van websites. Webdesigners strooien soms met termen die je misschien nog nooit hebt gehoord. En dan kan het lastig zijn om in te stemmen met suggesties of veranderingen. Het is fijner zaken doen wanneer je er wat vanaf weet. Jij bent nu dus al goed bezig! Wil je meer artikelen lezen over het laten maken van een website? Heb je meer vragen of wil je advies? Dan kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Reageer op dit artikel

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd, velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.